Friday, June 17, 2016

" INCOME PADI DAN INCOME DURIAN ".

" INCOME PADI DAN INCOME DURIAN ".
Isinya sangat menarik dan saya ingin kongsikan dgn anda.
Income ada 2 jenis:
🌟 Income padi
🌟 Income durian
πŸ’–Income Padi = kena selalu buat kerja untuk dapat hasil.
Dah tuai, kena tanam balik, tuai balik, dapat hasil, tanam balik dan seterusnya. Kalau berhenti, takde hasil. Takde income.
πŸ’–Income Durian = tanam benih dan jaga.
5 tahun pertama, langsung takde income. Kena keluar modal lagi ada.
Selepas itu, setiap tahun, durian berbuah. Dapat income. Walaupun tak jaga, walaupun ditinggalkan.


πŸ‘ŒπŸ‘ŒKIta kena ada dua-dua jenis income ni.
Income padi perlu, untuk kelangsungan hidup. Untuk cash.😎
Income durian juga perlu, untuk akan datang πŸ˜‰
Keduanya terbaik..jom
Bahasa mudahnya,
🌟 Income padi = ACTIVE income
πŸ’–Income durian = PASSIVE income
Jadi anda nak INCOME PADI ke INCOME DURIAN?
Saya nak dua²....Anda?
Projek biar sikit lama² jadi banyak 
Jom realisasikanπŸ˜‰πŸ˜‰
Simpan Emas untuk masa depan kita πŸ˜Š
Bina network rakaniaga emas utk income durian πŸ˜
Faham faham?


Jom Sertai saya
Stokis Sah Powergold Seri Kembangan
0126098480

SIMPANAN KALIS BOROS

πŸ‘£ SIMPANAN KALIS BOROS πŸ‘£
.
Dua prinsip penting bila nak simpan duit supaya kekal lama iaitu "paksa dan lupa".
.
Simpanan ni memang kena paksa. Kalau ikutkan hati, belanja lebih seronok berbanding simpan. Sebab itu pakar kewangan sarankan, paksa diri simpan 10% daripada pendapatan, selebihnya baru belanja. Kalau tak dipaksa, memang kita tak akan menyimpan.
.
Kedua, simpanan tu tak boleh diingat-ingat. Simpan dan lupakan. Kalau simpan dalam Tabung Haji, sorokkan buku tu dan jangan sesekali link dengan mana-mana kad ATM supaya kita 'lupakan' simpanan tu.
Kalau diingat-ingat selalu, duit simpanan tu akan cepat bocor. Simpan, simpan, keluarkan. Simpan, simpan, keluarkan. Sampai ke sudah simpanan tak pernah cukup.
.
Salah satu cara berkesan melupakan simpanan ialah dengan tukar duit kepada emas. Emas tak ada nombor-nombor ringgit, yang ada hanyalah gram. Ia gagal menjentik nafsu berbelanja sebagaimana duit.
.
Bagi sahabat yang nak simpan emas, jangan bercita-cita terlalu besar. Paksa diri simpan 1 GRAM 1 BULAN sudah memadai. Yang penting ialah KONSISTEN.

Beli, simpan dan lupakan. Sedar-sedar, at least kita ada 12 gram setahun. Anggaplah ia portion simpanan kalis boros. Yang selebihnya, boleh simpan dalam akaun seperti Tabung Haji kalau mahu.
.


Crdt:mohdzulkiflieshafie

Hubungi saya...
Stokis Sah Powergold
0126098480

Saturday, May 7, 2016

Powergold tu MLM ke?




Ramai masih pertikaikn MLM...bila dengar je POWERGOLD pun mcm MLM ...terus tak nak join. Macammana nak ubah masa depan kalau macam ni?
Senang je..

Org macam ni dia trauma buat MLM atas sebab2 berikut..

1. Modal mahal
2. Kena jual brg
3. Kena cari orang sampai 10 kaki kena bukak
4. Kena kejar sales bulanan
5. Kena kejar pangkat
6. Meeting larut mlm yg merepek
7. Kena menten bulanan yg mahal
8. Stok simpan bwh katil
9. Tak capai target.. income jatuh.. leader marah sbb leader pon income jatuh
10. Kena paksa dtg talk
11. Bonus dpt sebulan sekali
12. Upline janji manis nak bantu tp habok pon tak bantu lepas join
13. Teamwork xde.. buat keje sorang2
14. Bonus ciputttt
15. Asyik nak kena pegi seminar.. gi seminar smgt.. blk seminar monyok mcm kena sampuk..
16. Produk merepek repek.. yg xpakai pon kena bli utk kejar point

1 soalan mudah.. dlm POWERGOLD ade tak masalah2 berikut..????
budak2 main guli..
lu pikirla sendiri😝😝😝
Dlm POWERGOLD kita tiada paksaan

πŸ”ΈTIADA PAKSAAN ATAU WAJIB cari ahli
πŸ”ΈTIADA PAKSAAN ATAU WAJIB kena membuat belian bulanan
πŸ”ΈTIADA PAKSAAN ATAU WAJIB untuk kita menjual produk
πŸ”ΈTIADA PAKSAAN ATAU WAJIB untuk hadir ke seminar
πŸ”ΈTIADA YURAN tahunan (kerana keahliaan adalah seumur hidup)

Disini....apa yg kita buat kita tentukan, sebab yang dapat adalah kita.

1.KALAU anda berniat untuk join, hanya kerana nak beli emas murah...anda sudah dapat untung, kerana berpeluang membeli emas dgn hrga yg murah dan berpeluang untuk membeli emas dengan hrga lelongan, apabila ia diadakan.
Kelebihn apabila anda buat belian, walaupn untuk diri sendri, company tetap bg bonus untuk repurshace.

πŸ‘†Cara diatas di panggil SAVING🏀

2. KALAU anda berminat untuk menjual barang2 emas. ANDA JUGA SUDAH UNTUNGπŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯, kerana anda beli murah, anda jual hrga pasaran,
. ANDA JUGA DIBERI BONUS repurchase kerana belian anda, walaupn niat untuk dijual semula.

πŸ‘†Cara diatas dipanggil TRADING...

3.KALAU anda jenis yang suka bercerita dan memang hobi anda SuKa untuk membantu rakan lain diluar sana. ANDA sudah dapat komisen setiap kali rakan anda join keahliaan..
DAN jgn lupa jga...setiap ahli dibwah anda buat pembeliaan, Anda juga diberi bonus kerana mereka membuat repurchase.

πŸ‘†CARA di atasdipanggil NETWORKING...

Oleh itu, di Powergold...anda pusing lah ikut mana pun.ANDA TETAP UNTUNG dr pelbagai sudut..

p/s: bpe ramai yg makan gaji jadi jutawan ek he?



Jom join saya...
Stokis sah powergold Seri Kembangan
Fazilah Gold Empire
0126098480

Wednesday, March 23, 2016

KELEBIHAN MENYIMPAN EMAS

assalamualaikum, GOLD morning 


😍😍😍
Kelebihan Menyimpan Emas
1. Menyimpan emas dan perak adalah sunnah Nabi sejak 1400 tahun dahulu.
2. Sifat semulajadi manusia menyukai emas
3. Pelaburan terbaik kerana harganya semakin naik
4. Penyimpan nilai terbaik dan kalis inflasi dimana emas juga disimpan oleh bank-bank pusat kebanyakan negara bagi memelihara nilai matawang
5. Mudah dicairkan/dijual bila memerlukan wang
6. Jual beli yang mudah tidak perlu pihak ketiga
7. Halal dengan akad jual beli mengikut Islam
8. Pelaburan selamat tanpa perlu menyerahkan emas kepada pihak lain. Kalau emas banyak simpan dalam peti simpanan selamat
9. Aset yang boleh diwarisi tanpa perlu dokumen, prosedur mahkamah dan campurtangan pihak ketiga
10. Boleh dipakai, disentuh, dipegang dan dilihat .
11. Logam yang berharga, menarik dan cantik untuk perhiasan dan pelaburan
12. Senang dibawa ke mana-mana dengan pelbagai variety saiz yang sesuai
13. Boleh diniagakan tanpa campurtangan pihak ketiga
14. Sebagai salah satu cara menyimpan wang dari membazir membeli barangan yang kurang berfaedah
15. Permintaan yang semakin tinggi kerana banyak negara menyimpan emas untuk mengelak kekangan matawang dollar
16. Tiada cukai dikenakan kecuali zakat emas bagi orang Islam. Mengeluarkan zakat adalah tanda bersyukur dan Allah akan menambah rezeki orang bersyukur akan nikmatNya
17. Boleh jadi permulaan suatu bisnes untuk keluarga menyimpan emas untuk diniagakan
18. Membeli emas di dalam negeri membantu aliran matawang di dalamnegeri berbanding membeli barangan import
19. Membeli emas bagi wanita bukan sahaja untuk dipakai tetapi juga membantu keluarga apabila keadaan memerlukan
20. Emas sebagai aset simpanan sebagai persediaan menghadapi keadaan ekonomi, politik yang tidak stabil
21. Emas boleh dijadikan hadiah untuk sahabat dan orang tersayang
22. Aset fizikal yang tidak boleh dibekukan walaupun diistiharkan bankrup
23. Kejatuhan nilai dollar (USD) yang mungkin menyebabkan inflasi yang besar
24. Menggantikan nilai matawang kertas (wang fiat) yang semakin susut nilainya ditelan masa sedangkan emas kalis inflasi.
25. Boleh dipajak di ArRahnu dengan kadar upah simpan yang rendah pada bila-bila masa apabila memerlukan pinjaman wang dari bank
26. Emas tidak boleh dimanipulasikan dan tidak boleh ditiru
27. Emas tidak dicipta dan dikawal oleh kerajaan sedangkan wang fiat dicipta dan dikawal oleh kerajaan
28. Boleh dijadikan hantaran kepada mereka yang mendirikan rumahtangga. M.Nasir memberikan hantaran Dinar emas semasa berkahwin dengan Marlia Musa.
29. Dikatakan kerajaan China menasihatkan rakyatnya menyimpan 5% dari kekayaan mereka dengan membeli emas.
30. Emas pada asalnya adalah matawang


Sunday, February 14, 2016

apakah buku akaun simpanan emas??

GOLD BOOK 
🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺🌻🌺
BUKU AKAUN SIMPANAN EMAS = GOLD PAPER, BENARKAH BERBALOI ATAU SEBALIKNYA?


πŸ’πŸŒΉπŸ’πŸŒΉπŸ’πŸŒΉπŸ’πŸŒΉπŸ’πŸŒΉπŸ’πŸŒΉπŸ’πŸŒΉπŸ’
Umum telah mengetahui dan mengenali produk perbankan yang berasaskan kepada pelaburan emas ini, justeru setiap kali berbicara mengenai pelaburan emas, pasti soalan mengenai GSPA, GIA dan yang seangkatan dengannya tidak akan terlepas daripada menjadi soalan utama.
Baiklah, saya ingin kongsikan serba sedikit ilmu dan fakta berkenaan Gold Paper ini, anda nilai dan buat perbandingan sendiri.
Fakta :
1- Apabila anda membuka akaun simpanan emas ini, anda difahamkan oleh pihak bank bahawa anda telah membeli sejumlah emas yang sama nilai dengan deposit anda, walhal sebenarnya anda hanya memberi pinjaman wang secara percuma kepada bank.
2- Ada bank yang menawarkan redemption emas fizikal, tetapi sudah pasti anda akan dikenakan caj tambahan
3- Anda tidak boleh mengosongkan deposit di dalam buku akaun, anda disyaratkan untuk meninggalkan sejumlah amaun yang telah ditetapkan.
4- Apabila anda hendak menjual semula (untuk mengambil keuntungan), anda akan dikenakan lagi beberapa cas yang sudah semestinya akan mengurangkan margin keuntungan anda.
5- Pelaburan ini tidak melindungi nilai harta dan wang anda kerana anda membayar sejumlah wang hanya untuk mendapatkan sekeping buku akaun dengan beberapa nilai tertulis didalamnya, berbeza dengan anda membayar wang dan dapat seketul emas.
6- Apabila berlaku penurunan harga emas, akan sampai ke satu tahap apabila jumlah deposit anda tadi tidak mampu lagi untuk menampung penurunannya, anda diminta untuk membuat sejumlah deposit lagi bagi menampung penurunan tersebut dan pastinya bank akan mengatakan ini adalah peluang untuk anda membeli emas dengan harga yang lebih rendah. Hakikatnya, apabila harga emas menurun pasti sesuatu telah berlaku terhadap ekonomi dunia dan sudah pasti ekonomi negara dan anda sendiri juga terkena tempiasnya!! pada waktu itu adakah anda masih mempunyai wang untuk membuat deposit lagi?
7- Sekiranya anda tidak membuat deposit tersebut maka wang anda kan hilang begitu sahaja. Perkara yang tidak diketahui umum ialah sebenarnya deposit di dalam akaun ini tidak dilindungi oleh PIDM!!
8- Bank hanya memberi figure kepada anda, wang deposit anda tidak didagangkan pun, tetapi digunakan oleh pihak bank secara percuma, dan jika anda kehilangannya bank akan untung besar!! Jika anda untung sekalipun bank akan tetap untung besar kerana telah menggunakan wang anda untuk menjana keuntungan dan mengenakan beberapa cas kepada anda.
9- Anda dikenakan spread yang besar jika mahu menjualnya semula disamping beberapa cas sampingan yang perlu dibayar.
Saya kira cukuplah setakat ini sahaja walaupun sebenarnya ada banyak lagi, tetapi beberapa fakta ini saya rasa dah cukup untuk memberikan anda kesedaran dan gambaran sebenar tentang produk perbankan ini.
Di antara Institusi kewangan yang menawarkan produk ini di Malaysia ialah :
1- Gold Saving Passbook Account - Maybank
2- Gold Investment Account - Public Bank
3- Kuwait Finance House Gold Account - Kuwait Finance House
4- Citibank Gold Account & Citibank Dual Currency Account - Citibank
5- Gold Investment Account - UOB Bank

Tuesday, January 26, 2016

Jom asuh diri dan keluarga Celik Emas

πŸ“‹ NOTA EMAS
• • • • • • • • • •
[
ASUH DIRI & KELUARGA CELIK EMAS ]
πŸ‹Tahukah anda zaman nenek moyang kita dulu pasti ada brg kemas, wlupn byak mst ada 1 set anting² & cincin belah rotan.
πŸ‹ Setiap ank perempuan mst akan ditindikkn & pakaikan subang.
πŸ‹ Dulu emas hnya dorg yg mampu je boleh beli lebih, siap lengkap pakai seluruh badan.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
πŸ‰
Alhamdulillah kini kita juga mampu menyimpan sekecil 1 gram setiap bulan.
+
Dan terkini 0.5gram pn ada jgk dijual.
πŸ‰
Gred kedua²nya tu bkn 916 tau, gred emas plg tinggi lagi..emas 999.9
πŸ‰
Harga plk mampu milik, 1g bwh RM230, 0.5g bwh RM130.
+
Jika anda jd Rakan Kongsi Powergold, anda dpt harga jauh lebih rendah lg.
πŸ‰
1 hari mst kita amat² perlukn duit utk tujuan² penting seperti;.-
✼ Anak² melanjutkn pelajaran
✼ Melangsungkn perkahwinan
✼ Bina rumah idaman atau renovate rumah
✼ Membeli rumah
✼ Menunaikan Haji & Umrah
πŸ‘‰
Semua itu perancngn jangka panjang.
πŸ‘‰
Dgn simpanan emas yg kita tabungkan itulah akan membantu pd saat kita prl kn wang.
πŸ‘‰
Jika simpan wang pd masa tu nilai dh makin kecil.
πŸ‘‰
Memandangkn nilainya yg semakin meningkat, EMAS merupakn 1 bentuk simpanan yg terbaik.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
NASIHAT;.-
**********
🍫Kita amat beruntung kerana kita sudah didedahkn dari skrg.
🍫Jom kita mulakn menyimpan sekurang² nya 1g atau 0.5g sebulan.
🍫Jika mampu simpanlah lebih




ingat Emas...Ingat Ilah

wassup/sms/call 
0126098480

Apakah Tabung Gawat anda???

Apakah Tabung Gawat Anda?

Adakah Mempunyai Ciri2 Seperti Ini?
1. Adakah ia mudah di bawa kemana2 dalam kuantiti yang besar?
2. Adakah ia mudah di cairkan?
3. Adakah ia diterima di seluruh dunia?
4. Adakah ia dijamin hingga akhir zaman?
5. Adakah ia bersifat kalis inflasi??
6. Jika negara berlaku peperangan, adakah ia mudah dibawa lari bersama utk memulakan kehidupan baru di tempat yg lebih selesa & selamat?
7. Jika berlaku musibah (kebakaran rumah) tabungan anda terbakar bersama, adakah ia tetap bernilai?? Atau hangus bersama di dlm kebakaran?
Jika tabungan anda ada 7 ciri2 ini..InshaAllah tabungan anda di jamin selamat..
TAPI..
Jika tabungan anda masih belum cukup ciri2 di atas.. AWAS!! Bertindak sebelum terlambat...


Ilah Fazilah GOld
0126098480